I dag skjedde det selvfølgelig igjen!! Er faktisk lenge siden sist jeg lagde knekkebrød, så jeg var ekstra bevisst på å huske på tida. Men den ble avglemt med en gang jeg satt meg i sofa og begynte på litt jobb-pjusk. Tor-Magne hadde stekt hamburgere til oss til kvelds, så jeg satt å stusset over at det var sånn svidd lukt i stua. Hadde han ikke skrudd av alle platene?? Når jeg endelig går for å sjekke kommer jeg selvfølgelig på at sviddlukta var eget verk...
Kanskje like greit at de ble brent.. Hadde typisk nok også glemt å dele de i biter, så hadde blitt ett enormt knekkebrød!! Nå står andre brettet i ovn, men denne gangen har jeg satt klokka på ringing for å være sikker på å berge ett brett i det minste!
Knekkebrødene er veldig gode og kjempeenkle å lage!
Oppskrift:
3 dl havregryn
2 dl solsikkefrø
2 dl sesamfrø
1 dl linfrø
4 dl sammalt hvete grov
1 ts salt
1 ts bakepulver
8 dl lunkent vann
1,1/4 dl olje
Bland alt det tørre, ha så i væska. La det stå i 5-10 min før du fordeler røra på to bakebrett i passelig tykkelse. Stek nederst i ovn på 200 grader i 40-50 min. Ta ut knekkebrødene etter 10 min i ovn for å skjære de i passende stykker med feks en pizzaskjærer.
Man kan også ha gresskarkjerner i røra for å få enda mer smak på de!
Bare å prøve!!
skulle tru vi va i slekt...æ bruke også å glemme av det meste...det verste va vel smør t steiking som tok fyr,men det gikk greit.Æ bruke forresten å ha 2 ts honning i knekkebrøan,får litt meir smak kanksje(har aldri laga uten honninng da).Her har den yngste hatt bakedag og laga muffins med blåbær og sjokolade,så no sett vi her mett og kvalm:)
SvarSlettåh! Da skal jeg prøve med honning i neste gang :D
Slett